Život životinja

| More

Jastog - život životinjaJastozi imaju jednak period inkubacije od 9 mjeseci kao i ljudi.

Hobotnica - život životinjaHobotnice sakupljaju čepove boca, privlačno kamenje i ostalo što nađu na dnu oceana i koriste ih za ukrašavanje svojeg skloništa, premještajući predmete ako se ne uklapaju u dizajn.

Život životinja - papige Papige ne mogu podnijeti da budu same; dok većina pronalaze partnere za cijeli život, sve žive u velikim društvenim skupinama, ponekad s različitim vrstama ptica.

Pčela - život životinja Pčela kroz složene 'plesne' kretnje obavještava ostale pčele u košnici o lokaciji hrane ili o situaciji unutar same košnice (npr. o količini zaliha nektara).

Lignja - život životinja Lignje mogu promijeniti boju tijela ne samo da se stope s okolinom, već i da projiciraju različite poruke na obje strane tijela, kao što je boja za parenje na jednoj stranij a upozorenje grabežljivcu na drugoj.

Gepard - Život životinja Majka gepard postane toliko iscrpljena od brige oko svoje djece da ponekad zaspi dok vreba plijen.

Delfin - život životinja Dupini žude za tjelesnom pažnjom pa se međusobno dodiruju perajama.

Ovca - život životinja U stadu ovaca vođa je najčešće najstarija i najiskusnija ovca, a ne najveća i najjača.

Kokoš - život životinja Kokoši u međusobnoj komunikaciji koriste 24 različita zvuka, uključujući različite zvukove upozorenja ovisno o tome koja vrsta predatora im prijeti.

Čimpanza - život životinjaSiročad čimpanzi usvajaju starija braća ili članovi šire obitelji koji ih uče pronaći prirodne antibiotike, izbjegavati otrovne biljke i graditi gnijezda na stablu.

Ribe - život životinjaNeke ribe štite svoju djecu tako da otvore usta i puste ih unutra dok predator ne prođe.

Rak - život životinjaTropska vrsta raka (Squilla mantis) ima najsofisticiranije oči od svih životinja na Zemlji. To je također jedina poznata morska životinja koja koristi fluorescentnu svjetlost kao sredstvo komunikacije.

Krava - život životinja Na jednoj farmi majke krave su srušile ogradu i putovale miljama do druge farme kako bi ponovo bile sa svojom djecom.

Zečevi - život životinja Kad su jako sretni, zečevi nježno trljaju kutnjacima proizvodeći zvuk sličan predenju mačke.

Tuljan - život životinja Tuljani grade sniježne špilje iznad rupa za disanje u ledu kako bi svoje mlade zaštitili od grabežljivaca.

Slon - život životinja Kompleksni jezik slonova u velikoj mjeri se zasniva na infrazvuku - zvuk vrlo niske, za čovjeka nečujne, frekvencije - što omogućuje odvojenim članovima obitelji da komuniciraju na daljinu.

Svinja - život životinja Svinje mašu repom kad su sretne, a majke svinje u prirodi od grančica i lišća grade postelju u kojoj rode svoju djecu...

Pile - život životinja Veza između kokoši i pilića počinje dan prije nego se pilić rodi iz jajeta; pilić pijuće iz jajeta a majka mu odgovara umirujućim zvukom...

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting