Poziv pravnim osobama

Poziv pravnim osobama

Činjenice o zoo vrtovima

Deset činjenica o zoološkim vrtovima

Korisni članci

Prisjetimo se

McDonald's uništava životinje, okoliš i ljudsko zdravlje

Savjeti stručnjaka

Savjeti stručnjak

Izjava tjedna

Nikada nisam mogao ugasiti neko životno svjetlo, jer mi nedostaje moć da ga ponovno upalim. - Sven Hedin

Arhiva izjava

Izdvajamo

Knjiga

Kritički osvrt na pokuse na životinjama

Vijesti

Patnja pasa u skloništu u Utinji 22.10.2014.

Udruga Prijatelji životinja reagirala je na nedavno objavljene šokantne fotografije pasa u karlovačkom skloništu u Utinji koje u javnosti nazivaju koncentracijskim logorom za pse. Veterinarska inspektorica Branka Horvatić obišla ga je s predstavnikom Grada Karlovca te je 'utvrđeno da su psi u dobroj kondiciji, da imaju dovoljno hrane i vode, da su cijepljeni, fotografirani i evidentirani'. Stoga je Udruga poslala medijima fotografije pasa iz 2009. i 2010. godine iz kojih je vidljivo da tvrtka CRPK d.o.o., koju Grad Karlovac financira godišnje sa 700 tisuća kuna za obavljanje poslova držanja i zbrinjavanja pasa s područja cijele Karlovačke županije, opetovano krši zakone i zanemaruje dobrobit životinja o kojima bi trebala skrbiti do udomljenja. Nakon što su Prijatelji životinja 2011. godine prijavili tvrtku CRPK zbog protuzakonitih uvjeta držanja i postupanja sa psima, veterinarska inspektorica Branke Horvatić odgovorila je da su donesena rješenja o otklanjanju nedostataka u radu skloništa i veterinarske službe, kao i optužni prijedlog protiv tvrtke. Kako se do danas nije ništa promijenilo, Prijatelji životinja očekuju od veterinarske inspekcije da podnese prijave protiv tvrtke CRPK zbog kršenja zakona, a od Grada Karlovca traži raskid ugovora s tom tvrtkom i osnivanje gradskog skloništa.

Ostale vijesti

Novo na webu

Nema mjesta poput doma

Nagradna igra

Dobitnik prošle nagradne igre je Ilija Ištoković.

U novoj nagradnoj igri možete osvojiti poklon iznenađenja. Da biste osvojili nagradu, sve što morate učiniti jest navesti koliko puta manje prostora imaju polarni medvjedi u zoološkim vrtovima od onog kojeg bi imali u prirodi. Sretno!

Točan odgovor:

Vaše ime:

Vaš e-mail:

Napomena: Izvlačenje je svakih mjesec dana, a pitanja i nagrade će se mijenjati.

Recept

Čokoladne kuglice

Sastojci: 1 šalica zobenih pahuljica, 1 zrela banana, ½ šalice kokosovog brašna, 2 žlice šećera, 2 žlice kokosovog ili nekog drugog ulja, 1 žličica ekstrakta vanilije ili vanilin-šećer, ½ šalice grubo naribane veganske čokolade/čokolade za kuhanje
Priprema: Staviti u blender zobene pahuljice i miješati dvadesetak sekunda. Dodati ostale sastojke (osim čokolade) i miješati dok se svi sastojci ne povežu. Umiješati čokoladu. Ako je tijesto previše mekano ili ljepljivo, staviti ga u hladnjak na 10 minuta da se lagano stvrdne, a zatim oblikovati u 12 kuglica. Prije posluživanja, ostaviti jedan sat u hladnjaku.

Sudjelujte u rubrici Vege recept i pošaljite nam svoje recepte!

Radionice kuhanja za učenike

Radionice kuhanja za učenike

V oznaka

V - oznaka

Reakcije i zahtjevi

Facebook

Web katalog

Web katalog

Postanite član

Članstvo

Anketa

Kako vas se dojmila ovogodišnja kampanja 'Obitelj na more, pas na ulicu?!'?Link tjedna

Link tjedna - www.thekindlife.com

Ostali linkovi

Oglasnik

Oglasnik

Fotografija mjeseca

fotografija mjeseca - veljača

Arhiva fotografija mjeseca

Donacija

Aktivnosti

Kalendar aktivnosti

Akcije

Ostale akcije

Preporučujemo AVALON web hosting