Za zabranu držanja pasa na lancu

Peticija za zabranu držanja pasa na lancu

Peticija za zabranu petardi

Peticija za zabranu petardi

Korisni članci

Prisjetimo se

Za Europu bez tuljanovog krzna

Istina o mlijeku

Istina o mlijeku

Izjava tjedna

Ljudi koji izaberu prehranu na biljnoj osnovi najčešće jednako hrane svoju djecu jer ih već od najranije dobi uče zdravim navikama i poštovanju života svih živih bića. Stoga se očito radi o tisućama djece koja moraju izabrati između gladi ili, u boljem slučaju, nepotpunih obroka u vrtićima ili privatnog vrtića odnosno privatnog čuvanja, što njihovi roditelji najčešće izaberu. Time se problem još više prikriva, a ispaštaju i djeca i njihovi roditelji. - Luka Oman, Prijatelji životinja

Arhiva izjava

Izdvajamo

Knjiga

Kritički osvrt na pokuse na životinjama

Vijesti

Pokrenuta pseća baza donatora krvi 31.01.2015.

Petra Pajtak, začetnica ideje i Petra Puvača iz Udruge Sedma od devet kreirale su bazu podataka o psima koji mogu donirati krv i kontaktima skrbnika po lokacijama. Cilj je prikupiti podatke o psima, koji su potencijalni donatori krvi i lokacijama na kojima se oni nalaze, kako bi u što kraćem roku došli do onih kojima je krv potrebna te kontakata skrbnika, jer u takvim situacijama vrijeme je ključno. Zasad u bazi postoji nešto više od 50 pasa i skrbnika, a ta brojka će se zasigurno povećavati čim se vijest o akciji još malo proširi. Sve dodatne informacije možete dobiti na službenoj Facebook stranici akcije, a vlastite podatke poslati mailom na pasja.baza@gmail.com ili se sami upisati. (index.hr)

Ostale vijesti

Novo na webu

Nevjerojatna priča o mlijeku

Nagradna igra

Dobitnik prošle nagradne igre je Dragan Jakić.

U novoj nagradnoj igri možete osvojiti dar iznenađenja. Da biste osvojili nagradu, sve što morate učiniti jest navesti koji postotak kokoši uzgajanih za nošenje (proizvodnju) jaja provode svoj kratki život u malim žičanim kavezima. Sretno!

Točan odgovor:

Vaše ime:

Vaš e-mail:

Napomena: Izvlačenje je svakih mjesec dana, a pitanja i nagrade će se mijenjati.

Recept

Čokoladne kuglice od kokica i maslaca od kikirikija

Sastojci: 4 šalice pečenih kokice (bez soli), 1/4 šalice zobenih pahuljica, 1/2 šalice maslaca od kikirikija, 1/4 šalice sirupa od agave, 1 šalica nasjeckane tamne čokolade, 1 žličica kokosovog ili suncokretovog ulja, 1 do 2 žlice nasjeckanog kikirikija (za ukrašavanje)
Priprema: U velikoj zdjeli pomiješati zobene pahuljice i kokice. U maloj zdjeli pomiješati maslac od kikirikija i agavin sirup. Smjesu maslaca i agavinog sirupa kratko zagrijati kako bi smjesa bila što mekša. Dodati ju u smjesu kokica i pahuljica te dobro promiješati. Ostaviti desetak minuta kako bi se smjesa sjedinila. Na masni papir stavljati mokrim rukama oblikovane kuglice. Staviti u hladnjak na barem pola sata kako bi se stegnule. Na pari otopiti čokoladu uz dodatak ulja dok se ne dobije glatka i sjajna smjesa. Kuglice uvaljati u čokoladu i vratiti na masni papir. Kako bi se čokolada što prije stisnula, bolje je da su kuglice što hladnije. Na svaku kuglicu posuti malo sjeckanih kikirikija prije nego što se čokolada stegne. Čuvati na hladnom u zatvorenoj plastičnoj posudi.

Sudjelujte u rubrici Vege recept i pošaljite nam svoje recepte!

Prijava na radionicu kuhanja - 7.2.

Radionica kuhanja

Kako možete pomoći?

Kako možete pomoći?

Reakcije i zahtjevi

Facebook

Web katalog

Web katalog

Postanite član

Članstvo

Anketa

Treba li zakonom zabraniti iskorištavanje konja za izvlačenje teških drva iz šume?Link tjedna

Link tjedna - vautecouture.com

Ostali linkovi

Oglasnik

Oglasnik

Fotografija mjeseca

Fotografija mjeseca

Arhiva fotografija mjeseca

Donacija

Aktivnosti

Kalendar aktivnosti

Akcije

Ostale akcije

Preporučujemo AVALON web hosting